Behang

Behang, terug van weggeweest en hier om te blijven! Het is een van de beste manieren om je huis te personaliseren. Moderne kleuren of vrolijke prints geven direct je persoonlijke stijl weer. Bloemenprints, glamour, streepjes of fotobehang, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat! Er is dus altijd iets wat bij je past. Ook geeft het je huis een warme en gezellige uitstraling. Je gasten zullen zich meteen welkom voelen! Bij Decorette vind je een uitgebreid assortiment behang. Van Eijffinger tot Arte, wij zijn dé behangexperts in de regio Elburg . Kom eens langs onze winkel om onze collecties te bekijken.

Het juiste behang kiezen
In het grote aanbod van behang kun je soms best een beetje overweldigd raken. Dit is helemaal niet erg en heel normaal. Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over de ruimte, de wanden, patronen en kleuren. Onopvallend behang in één kleur kan vaak als saai worden ervaren. Dan kun je beter kiezen voor verf. Opvallende muren met gekke motieven werken echter ook niet altijd heel goed voor je kamer.

Het is slim om minimaal één muur opvallend te maken. Op deze muur pak je flink uit, terwijl je de rest rustig houdt. Het uitkiezen van een accentmuur heeft grote invloed op de ruimtelijke beleving van de kamer. Denk hier dus goed over na. Kies je de verste muur als accentmuur? Dan zal de kamer naar je toe worden gezogen. Dit is ideaal voor lange kamers, maar voor kleine kamers is dit geen goed idee. Heb je een hele hoge kamer die je graag iets gezelliger maakt? Dan kan een donkere kleur op het plafond de ruimte lager laten lijken. Als je de kamer groter en langer wil laten lijken, kun je de zijwand bekleden.

Als je de accentmuur hebt gekozen, is het tijd om het behang uit te zoeken. Het assortiment is enorm. Van leder tot stof en van zand tot grafische patronen. Ook bij het kiezen van het behang moet je rekening houden met de ruimte. Zo kun je zware motieven het beste gebruiken als de kamer groot is. Hetzelfde geldt voor lijnen. Als de kamer te klein is, geeft dit al snel een benauwd gevoel. Grafische patronen kun je het beste alleen op een wand hangen waar je niet dagelijks op kijkt.